Néhány szó rólunk!
Kövek és ásványok tisztításáról.
Talizmánkövek
A sólámpa használata.
Kövek ásványok és kristályok gyógyhatásai és lelki hatásai.Néhány szó rólunk!

 

Körülbelül 12 éve foglalkozunk ásványokkal, és drágakövekkel.

Termékeink nagy része saját import. Jelentõs a választék marokkövekbõl, csiszolatokból, drágakövekbõl, kõékszerekbõl /láncok, karkötõk../, továbbá ajándéktárgyakból.

A gyógyulni vágyók igen nagy választékban találnak gyógyító köveket, csúcsokat, masszírozó köveket, kristály pálcákat.

érdemes megtekinteni lengyel és pakisztáni sólámpa kínálatunkat, mely igen változatos. Saját import révén kedvezõ áron kínáljuk ezen termékeinket is.

Különleges drágakövek /smaragd, rubin, zafír, turmalin,…stb…/ csiszolt formában, a Sugár üzletközpontban lévõ üzletünkben pedig arany, ezüst ékszerbe foglalva is megvásárolhatók. Egyedi arany-ékszereket készítünk, és árusítunk. Nálunk a tartósság és a minõség van az elsõ helyen. Specialitásunk a szimbólumok készítése,- aranyból.

Sokan felteszik a kérdést, hogy miért nem küldünk köveket ásványokat postán, utánvét? Erre igen egyszerû a válasz: Az a legoptimálisabb választási mód, ha a kedves vásárló személyesen, az érzéseire figyelve választja ki a számára kedves követ /drágakövet/. Ez különösen ajánlott a gyógyító kövek /ásványok/ esetében. Természetesen mi segítünk tanácsadással a keresésben, ha azt valaki igényli.

Kaphatók még üzleteinkben ásványokkal, drágakövekkel, gyógyító kövekkel foglalkozó könyvek is.

A ritkaságokat, különlegességeket kívánságra megpróbáljuk beszerezni.

Szeretettel várjuk üzleteinkben, ahol az áruválaszték sokkal nagyobb, mint honlapunkon. Remélem, hogy ezzel a néhány sorral sikerült felkeltenünk érdeklõdésüket.

Ha a honlappal és képekkel kapcsolatban bármilyen észrevételük van, - kérem azt jelezzék számunkra. Segítségüket elõre is köszönjük.

És most kellemes idõtöltést kívánunk önöknek honlapunkon.

 

 
Kövek  és ásványok tisztításáról

 

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mi a legkedvezõbb és leghatásosabb tisztítási módszer a köveknél, amikor megvesszük õket. Itt természetesen nem arról van szó, hogy a kövek egyszerûen piszkosak, hanem energetikailag van szükség a tisztításukra.

A kövek energiát adnak számunkra. Ezek az energiák/rezgések/ kövenként különbözõek. Az a szerencsés, ha olyan rezgésû követ keresünk magunknak, melynek a rezgése pont olyan, mint amire szükségünk van. Feldolgozás, és bányászat során, no meg a válogatás alkalmával rengeteg olyan energia kerül rá a kõre, aminek ott nincs helye, és nem kedvezõ számunkra. Ettõl kell nekünk megtisztítani a köveket.

Amikor gyógyításra használunk egy követ, akkor azt fokozottabban kell tisztítanunk.

a/ Normál tisztítás: A követ kb. 10 percre folyó-víz alá helyezünk, majd utána kirakjuk napozni. Ez kb. 2 - 3 órát tartson. /Vigyázzunk a rózsakvarcra, és az ametisztre, mert ezeknek a színe kifakulhat a nap hatására./ Utána használatba vehetjük köveinket. A fenti eljárást kb. 3 hetente tanácsos megismételni. Ha véletlenül valaki idegen vette volna kézbe kövünket, akkor sincs probléma, - ismételjük meg a fentiekben leírt tisztítást.

b/ Extra tisztítás: Amennyiben kövünket gyógyításra használjuk, a következõket tudom ajánlani önöknek. Vegyünk elõ egy tiszta tányért, és öntsünk ki rá a kõ méretének megfelelõ mennyiségû sót. /Ez lehet tengeri, de ha nincs, akkor jó a jódozatlan normál étkezési só is./ Helyezzük a követ a sóba, és takarjuk be vele. Körülbelül 1 napig tartsuk benne. Ekkor a só minden nem oda illõ energiát eltávolít /átvesz/ a kõrõl. Ezért használat után kiöntjük a szemétbe a sót. Többször nem használható se fõzésre, se másra!!! Természetesen léteznek még egyéb módszerek is/pl. energiával/, de erre most itt nem térek ki. Ha esetleg kérdésük lenne ezzel kapcsolatban, akkor nyugodtan írják azt meg számunkra, és VáLASZOLUNK.

Amikor befejeztük a gyógyítást a kövekkel, utána minden esetben meg kell tisztítani azokat. Tilos a gyógyításra használt köveket másnak odaadni, vagy mást gyógyítani vele. Mivel káros energiák kerülhetnek át róla a másik emberre. Azt tudom tanácsolni, hogy még családon belül se fogjuk meg egymás köveit. Ha ezt betartjuk, akkor nem lehet semmi probléma. Egyszerre többféle követ is lehet használni. Nem zavarják egymást.

Elterjedt egy olyan vélemény, hogy a kövek, kristályok egy idõ után "elgyengülnek”. Ez szintén egy téves felfogás. Ha használjuk õket, akkor energiát adnak át nekünk. De ha rendszeresen tisztítjuk, és napoztatjuk õket, akkor ez gyengülés nem következik be.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy szabad-e a holdra kirakni a köveket tölteni. Válaszom erre rövid. Nem szerencsés! Saját energiája a NAP-nak van. Nekünk, és a köveknek erre van szükségünk. Különösen teliholdkor nem szabad a köveket este kirakni. Érdemes erre odafigyelni, mert a kõ azt fogja visszasugározni ránk, amit kap!

Végül még egy tanácsot szeretnék adni. Sokszor hallani, hogy a vásárlók tisztításkor a követ sós vízbe akarják tenni. Tisztítási szempontból ezzel nem is lenne semmi baj, csak ilyenkor a kényesebb kövek egy része megsérülhet. Olyan lesz, mintha valami megmarta volna. Használjuk inkább a fentiekben leírt "extra tisztítás” módszerét. Remélem, hogy ezzel a néhány sorral sikerült hasznos információkat adnunk.

 

 
TALIZMáNKöVEK

 

                                          óKORI               KöZéPKORI         MAI

 

Bak                   XII.22 - I.20.                       ónix                                     Rózsakvarc                  Macskaszem

 

Vízöntõ      I.2l.. - II.19.                          Ametiszt                         Türkíz                                Sólyomszem

 

Halak            II.20. - III.20.                     Jáspis                               Hematit                           Ametiszt

 

Kos                   III.21. - IV.20.                    Karneol                          Jáspis                               Hegyikristály

 

Bika                IV.21. - V.20.                       Kalcedon                      Achát                                 Rózsakvarc

 

Ikrek              V.21. - VI.21.                        Mohaachát                  Tejkvarc                         Tigrisszem

 

Rák                   VI.22. - VII.22.                  Karneol                          Aventurin                      Ónix

 

Oroszlán VII.23. - VIII.23.              Hegyikristály            Karneol                          Aventurin

 

Szûz                VIII.24. - IX.23.                 Lazurkõ                           Szodalit                          Citrin

 

Mérleg        IX.24. - X.23.                        Akvamarin                   Jáspis                               Turmalin

 

Skorpió     X.24. - XI.22.                        Citrin                                 Malachit                        Karneol

 

Nyilas          XI.23. - XII.21.                     Türkiz                                Kalcedon                      Obszidián


A sólámpa használata.
 
 
 
A sólámpa, az  elektromos  hálózatba történt  bekötés után
kezd mûködni. Lehetõleg 15, vagy 25 watos/220voltos izzóval kell használni.
Ellenkezõ esetben az élettartama lecsökken.
Jellemzõi:  a légúti problémákra, allergiára, asztmára,- jótékony hatással van.
                  Mûködése megegyezik a "sóbarlang” mûködésével, csak természetesen
                  nem olyan intenzív. Fertõtleníti a levegõt.
                  Színe/fénye/ nyugtató hatású.
A lámpa ajánlott használati helye: nappali, és hálószoba.
A lámpa használat közben párolog. /csak bekapcsolt állapotban./
évek alatt mérete csökken.
Amennyiben az izzó kiégett, a konnektorból ki kell húzni a dugaszt, és a foglalatot
egy határozott mozdulattal ki kell húzni a sókristályból. Ekkor kicserélhetõ az izzó.
Utána nyomjuk vissza a foglalatot a helyére.
A dugaszt dugjuk vissza a konnektorba. Ezzel kész az izzó - csere.
Tilos mosni a lámpát. Folyadék ne érje! Lehetõleg ne rakjuk fürdõszobába, illetve
párásító mellé.
További kérdéseivel keresse meg a lámpa eladóját.
Származási ország: Németország.
Importõr: P.M.A. Kft., Budapest.            Honlap: www.asvanyvilag.hu


Kövek ásványok és kristályok gyógyhatásai és lelki hatásai.

 
Achát

Gyógyhatásai - agy, agyhártyagyulladás, bõr, daganatok, emésztés, epilepszia, fekélyek, fogíny, hólkórosság, hólyagelzáródás, hormonok, idegek, láz, lép, méregtelenítés, olvasási zavarok, prosztata, röntgensugárzás, sejtrugalmasság, szembetegségek, tobozmirigy, tüdõ, vesék, vízkor, vörös vérsejtek.

Lelki hatások - Bátorság, depresszió és letargia ellen, öröm és boldogságérzet erõsítése.

Akvamarin

Gyógyhatásai - anyagcsere, állkapocs, csecsemõmirigy, csigolyák, csontok, fehérvérsejtek, fogak, garat, gyomorfekély, idegek, immunrendszer, karok, kezek, lép, máj, nyakszirt, szemek, szív, szívkoszorúerek, szívinfarktus megelõzése, tarkó, torok, vesék.

Lelki hatások - érthetõség, félénkség, rátermettség, tájékozódás zavara, világosság.

 Amazonit

Gyógyhatásai - agy, idegek, idegi összeköttetések, synopsis, terhesség-szülés.

Lelki hatások - életerõ

Ametiszt

Gyógyhatások - általános erõsítõ, agy, agyalapi mirigy, agyféltekék, alultápláltság, anyagcsere, cukorbaj, csecsemõmirigy, epilepszia, fejfájás, földsugárzások, görcsök, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, idegrendszer, középagy, légcsõ, mandulák, migrén, mirigyek, olvasási zavarok, ödéma, pajzsmirigy, röntgen - és más sugárzások, szemek, színvakság, tarkómerevség, terhesség-szülés, termékenység, vércukor, vitalitás, zsírszövet.

Lelki hatások - akarat, alvás, mentális világosság és kiegyensúlyozottság, önállóság, önbecsülés, szenvedély - indulat, szeretet képessége.

Apatit

Gyógyhatások - aggodalom, beszédproblémák, idegfeszültség, kifejezésmód, csontváz, immunrendszer, motorikus idegek, röntgensugárzás, vízér.

Aventurin

Gyógyhatások - allergia, bõr, csecsemõmirigy, ideg és izomrendszer, pszichoszomatikus betegségek, szemek, védelem, vérömleny.

Lelki hatások - eredetiség, egyensúlyban tartás, félelem, függetlenség, hangulatingadozások, öröm- boldogság, szorongás.

 Azurit

Gyógyhatások - csontok, immunrendszer, ízületek, központi idegrendszer, öngyógyító központ, pajzsmirigymûködés, szabályozása, vérkeringés, vitalitás.

Lelki hatások - alvás, koncentráció, látomások, védettség érzése.

 Berill

Gyógyhatások - állkapocs, bélrendszer, csuklás, hasmenés, influenza, koszorúér, terhesség, verõér-elmeszesedés, vízerek, vérelem.

Lelki hatások - aggodalom, érthetõség-világosság, félelem-szorongás, fogékonyság, intelligencia, kötekedés, lustaság, megnyugvás, túlzások, védelem.

 Borostyánkõ

Gyógyhatások - agy, anyagcsere, asztma, csigolyák, DNS, életerõ, felvillanyozódás, gyulladások, hallás, hólyag, idegrendszer, máj, napfonat, pajzsmirigy, vesék, vírusfertõzések.

Lelki hatások - aggodalom, emlékezõképesség, félelem-szorongás, határozottság, különcködés, öngyilkossági veszélye, önzetlenség. Szerencsekõ

 Citrin

Gyógyhatások - általános erõsítõ, anyagcsere, belek, cukorbaj, emésztés, égés, hasi szervek, immunrendszer, izomrendszer, máj, méregtelenítés, napfonat, szív, vakbél, vesék, vérkeringés, vitalitás.

Lelki hatások - érthetõség, hangulatingadozások, kiegyensúlyozottság, önbizalom, öngyilkossági hajlam veszélye, önpusztítás. Szerencsekõ.

 Fluorit

Gyógyhatások - csontváz, életerõ, fülek, gyulladások, influenza, izületi gyulladások, máj, mongolizmus, nyálkahártya, rák - élõstádiumban, tüdõ, vírusfertõzések.

Lelki hatások - félelmek, szorongások, szexuális problémák.

 Füstkvarc

Gyógyhatások - alacsony vérnyomás, fogyás, hasnyálmirigy, herék, idegek, izomrendszer, kábultság, kötõszövet, nemi szervek, petefészek, rák, szív, szexuális zavarok, szövetek, termékenység, vesék, zsírszövet.

Lelki hatások - beletörõdés, depresszió, ösztönzés.

 Gránát

Gyógyhatások - anyagcsere, bõr, csontváz, fehérvérsejtek, fejfájás, gyulladások, hemoglobin, láz, máj, nemi betegségek, pajzsmirigy, potenciagyengeség, sejtmegújulás, szexuális problémák, szifilisz, szív, vesék, vérplazma, vérszegénység.

Lelki hatások - bosszúság, depresszió, fantázia, központosítás, lidércálmok, önbecsülés, önzetlenség, pszichoszomatikus betegségek, szexuális konfliktusok.

Hegyikristály

Gyógyhatások - belek, emésztés, fekélyek, fertõzések, földsugárzások, hormonzavarok, idegrendszer, kimerültség, leukémia, mirigyek, nyirokrendszer, pajzsmirigymûködés szabályozása, rák - élõstádiumban, szemek, szemhályog, szív, tobozmirigy, tüdõ, védelem, vérkeringés, vérsejtek: fehér és vörös, vérszegénység, vérzések-sebek, vitalitás, zsírszövet.

Lelki hatások - egyensúlyban tartás, kiegyensúlyozottság érzékenység, érzelmi blokád, hisztéria, kifejezõkészség, védettség érzése.

 Hematit

Gyógyhatások - általános erõsítõ, égési sérülések, gyulladások, kisagy, lép, máj, szemek, tüdõ, vesék, vérkeringés, vérsejtek: fehér és vörös.

Lelki hatások - hisztéria, önzés.

 Holdkõ

Gyógyhatások - agyalapi mirigy, bélrendszer, bõr, csigolyák, fekélyek, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, lép, méregtelenítés, mirigyek, nyirok, rák - élõstádiumban, terhesség, tobozmirigy, vízkór.

Lelki hatás - egyensúlyban tartás, félelem, harmónia, lelki érzékenység, skizofrénia, tárgyalási-kapcsolatteremtési képesség, tudattalanság. Teliholdkor nem szabad használni.

 Jáde

Gyógyhatások - anyagcsere, csecsemõmirigy, gége, hosszú életûség, idegfájdalmak, immunrendszer, influenza, lép, máj, menzesz, migrén, nyakcsigolya, pajzsmirigy, paraszimpatikus idegrendszer, szemek, szív, terhesség, termékenység, vesék, vérkeringés, vitalitás.

Lelki hatások - bátorság, egyensúlyban tartás, higgadtság, kifejezõkészség, önzetlenség, past life-múlt élet-"már láttam” életélmény, személyiség, szeretett képessége.

 Jáspis (vörös)

Gyógyhatások - emésztés, epehólyag, fekélyek, hólyag, hormonok, immunrendszer, láz, máj, paraszimpatikus idegrendszer, vitalitás.

Lelki hatások - együttérzés, lelki érzékenység, megértés.

 Kalcedon

Gyógyhatások - bõr, csontvelõ, epekövek, láz, leukémia, lép, öngyógyító központ, szemek, szív, tejképzés, terhesség, tüdõ, verõér-elmeszesedés, vérkeringés, vörös vérsejtek.

Lelki hatások - akaraterõ, depresszió, izgatottság, lidércálmok, negatívírás, önkéntesség, öröm. -a szónok köve.

 Karneol

Gyógyhatás - általános erõsítõ, alultápláltság, bél, bõr, égési sérülések, orrvérzés reuma, röntgen- és más sugárzások, szemek, tüdõ, vesék, vérerek, vérmérgezés, visszerek.

Lelki hatások - életöröm, földelés.

 Kiaztolit (keresztkõ)

Gyógyhatások - bõr és bõrszövet, csontok, izületek, mozgásközpont.

Lelki hatások - békesség, kimerültség, solarplexus, üldöztetéses téveszme.

 Krizokolla

Gyógyhatások - anyagcsere, emésztés, farkcsont, fekélyek, garat, gerincvelõ, hemoglobin, ízületi gyulladás, légcsõ, megnyugtatja a vérkeringést, meszesedés, pajzsmirigy, reuma, szív, torok, tüdõ, vérkeringés, szabályozás.

Lelki hatások - bûntudat, érettség, félénkség, hangulatingadozások, nem, tudatos világosság, megerõltetés. Szerencsekõ

 Krizopráz

Gyógyhatások - Epilepszia, fogíny, herék, köszvény, nemi szervek, petevezeték, prosztata, szemek, szexuális zavarok, szklerózis multiplex, termékenység, zsírszövet.

Lelki hatások - beletörõdés, elõvigyázatosság, gondtalanság, hisztéria, kapzsiság, lidércálmok, mozgékonyság, önzés, past life - múlt élet-"már láttam" életélmény, szexuális problémák, világosság - érthetõség. Védõkõként hat idegen behatások bármely fajtájával szemben a megszállottságtól egészen a fekete máglyáig. Szerencsekõ.

Lapis Lazuli

Gyógyhatások - allergia, bõrbetegségek, csecsemõmirigy, csigolyák, csontváz, fejfájás, földsugárzások, garat, gége, görcsök, gyulladások, hörgõk idegek láz, légcsõ, lép, magas vérnyomás, mandulagyulladás, menzesz, méregtelenítés, mirigyek, nyelõcsõ, nyirok, pajzsmirigy, paraszimpatikus idegrendszer, rák- élõstádiumban, rovarcsípés, sejtosztódás, szájöblítés, szemek, tüdõ, vérkeringés, vérömleny, vitalitás.

Lelki hatások - bátortalanság, depresszió, fegyelem- belsõ erõ, félelem, lelki nyomás, önállóság, spirituális fejlõdés.

 Magnetit

Gyógyhatások - általános erõsítõ, agyvíz, alvás, bõr, cukorbaj, csigolya, csontváz, daganatok, fájdalmak, fejfájás, görcsök, hasnyálmirigy, idegek, izületek, lumbágó, méregtelenítés, nyakszirt, pulzus, rák - élõstádiumban, reuma, röntgensugárzás, szédülés, tarkó, vállak, vércukor, vérkeringés, vitalitás.

Lelki hatások - önzetlenség, vonzóerõ.

 Malachit:

Gyógyhatások - általános erõsítõ agyféltekék, alultápláltság, asztma, ájulás, emésztés, fájdalmak, fekély, fertõzések, garat, gombák, göcsök, gyerek betegségek, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hályog, idegrendszer, kolera, leukémia, lép, méregtelenítés, mirigyek, olvasási zavarok, öngyógyító központ, rák - élõstádiumban, reuma, röntgen sugárzás, sugár ártalom, szemek, szemhályog, szédülés, szív, tejképzés, termékenység, tobozmirigy, vesék, vérkeringés, vízér, vörös vérsejtek, zsírszövet.

Lelki hatások - alvás, egyensúlyban tartás, kifejezõkészség, önállóság, önzetlenség, szorongásos lelki állapot.

 Moha achát:

Gyógyhatások - agyféltekék, allergia, alultápláltság, bõr, cukorbaj, emésztés, fekélyek, gyulladások, hasnyálmirigy, lép, máj, méregtelenítés, nyirok, pulzus, sinus, terhesség, vastagbél, vércukor, vérerek, vérkeringés, vérplazma, vírusok.

Lelki hatások - megbízhatóság, önbizalom.

 Obszidián:

Gyógyhatások - baktériumok, bélrendszer, emésztés, életerõ, fertõzések, gyulladások, gyomorfekély, izomrendszer, sejtosztódás, vérszegénység, vírusok.

Lelki hatások - földelés, védelem.

 Ónix:

Gyógyhatások - apátia, bõr, csontok, földsugárzás, gyomorfekély, haj, hallás, idegek, idõjárás érzékenység, körmök, lábak, lép, szemek, szív, szívkoszorúerek, térdek, vesék.

Lelki hatások - félelem, hangulatingadozások, kapcsolatok, kiegyensúlyozottság, lelki érzékenység, negatívírás, szenvedélyek-indulatuk, szomorúság, világosság.

Rózsakvarc

Gyógyhatások - herék, kimerültség, leukémia, m áj, nátha, nemi betegségek, paraszimpatikus idegek, petefészkek, potencia gyengeség, szexuális zavarok, szív, termékenység, tüdõ, vastagbél, vérerek, vérkeringés, vérnyomás-alacsony, vesék.

Lelki hatások - bosszúság, félelmek, kifejezõkészség, hangulatingadozások, megbocsátás, mûvészetek iránti fogékonyság, nagyképûség, önbizalom, szexuális, problémák, szorongások, védelem.

 Sólyomszem

ösztönzés

 Sugilit

Gyógyhatások - beszélõközpont, DNS, energiaáramlás, hegképzõdés zavarának, megszüntetése, mellékpajzsmirigy, nyirok, sejtregenerálódás, szív.

Lelki hatások - életkedv, üldöztetéses téveszme.

 Szodalit

Gyógyhatások - középagy, nátha, nyirok, röntgen és más sugárzások, vitalitás.

Lelki hatások - bátorság, bûntudat, félelem, szorongás.

 Tigrisszem

Gyógyhatások - baktériumok, csontok, izületek, máj, mozgásközpont, vírusok.

Lelki hatás - harmónia, hat a másnaposság ellen, védelem. Szerencsekõ.

 Türkiz

Gyógyhatások - étvágytalanság, izomrendszer, méregtelenítés, nyálkahártya, orrjáratok, röntgensugárzás, szemek, szemhályog, vérkeringés, vérnyomás-alacsony, vitalitás.

Lelki hatások - félelem, határozottság, kiegyensúlyozottság, kifejezõképesség, magabiztosság, szorongás, védelem a fekete mágia ellen. Szerencsekõ.

 Turmalin (fekete)

Gyógyhatások - idegrendszer, izomrendszer, izületi gyulladások, lép, mellékvesék, nyírok, olvasási zavarok, potencia gyengeség, TBC, vérkeringés, vérmérgezés.

Lelki hatások - alvás, félelem, koncentráció, negatívírás, önzetlenség, tájékozódás zavara.

 

A fentiek Elke Lopes EZOTERIKUS NEMESKõGYÓGYáSZAT (Kiadó: Tomcsányi Csaba) címû könyvébõl lettek idézve. A felhasználás módjáról a könyv részletesen ad útmutatást. A könyv üzleteinkben megvásárolható.


Az oldal 1024*768-as felbontáshoz és IExplorer-hez optimalizálva. ©2006 P.M.A Kft. Minden jog fenntartva.